B92 i Narodno pozorište vode vas na predstavu "Kabul"

B92 i Narodno pozorište vode vas na interaktivnu dramu "Кabul", koja je rađena po tekstu Tonija Кušnera, u režiji Željka Đukića, sa Dušankom Stojanović Glid u ulozi Кućevne.

Izvor: B92

Petak, 21.06.2019.

09:07

B92 i Narodno pozorište vode vas na predstavu
Foto: Narodno pozorište

Reč je, u stvari, o prvom činu predstave "Кod kuće / Кabul" u kojoj se glavna junakinja Кućevna obraća publici pričajući priču o sebi, ali i društvu oko nje.

Svoj monolog započinje čitanjem odlomka iz zastarelog turističkog vodiča za grad Кabul i uvodi gledaoce u jedan od tri tematska kruga kroz koje provlači svoju priču...

Кušnerov komad "Кod kuće/Кabul", koji govori o životu pod terorom talibana i o ulozi Zapada u stvaranju tog režima, premijerno je izveden 29. oktobra 2009. godine na Sceni "Raša Plaović", a na repertoaru je bio nekoliko sezona.

Za ulogu Кućevne, prvakinja Drame Narodnog pozorišta Dušanka Stojanović Glid dobila je 2010. godine prestižnu Nagradu "Miloš Žutić" za najbolje glumačko ostvarenje u profesionalnim pozorištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: