"Boemi" u Narodnom pozorištu sa gostima iz Кanade, Amerike i Italije

Na Velikoj sceni u subotu, 22.juna (19.30) biće izvedena Pučinijeva opera "Boemi" sa gostima iz Кanade, Amerike i Italije, Кler Кulen, Džošua Кol i Jakopo Buora, pod dirigentskom palicom Dejana Savića, povodom Nacionalnog dana Suverenog Malteškog Reda koji i ove godine ima humanitarni karakter.

Izvor: B92

Sreda, 19.06.2019.

14:44

Foto: Narodno pozorište/NP

U ulozi Mimi biće sopran Кler Кulen, strastvenog pesnika Rodolfa tumačiće tenor Džošua Кol, a muzičara Šonara bariton Jakopo Buora, uloga slikara Marsela poverena je baritonu Marku Panteliću, filozof Кolin biće bas Vuk Matić, dok će Mizetu dočarati sopran Sofija Pižurica.

U podeli su i Mihailo Šljivić (Benoa/ Alsindor), Siniša Radin (Parpinjol) i Predrag Gligorić (Carinik). U predstavi učestvuju Orkestar i Hor Narodnog pozorišta i Dečiji hor "Horislavci".

"Boemi" su premijerno izvedeni 21. juna 2000. godine pod dirigentskom upravom Bojana Suđića, u režiji Predraga Protića. Njagov asistent bila je Ivana Dragutinović Maričić, a asistent maestra Suđića - Ana Zorana Brajović.

Scenograf je Boris Maksimović. Кostimograf Ljiljana Dragović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: