"Opet na istom mestu Srbi, Hrvati i Muslimani. Imam u glavi nastavak za 'Složnu braću'"

Serija "Složna braća" možda će da dobije svoj nastavak, rekao je scenarista i jedan od glumaca dr Nele Karajlić, u emisji "15 minuta" Južnih vesti. On je naglasio da postoje čvrsta uveravanja producenata da bi taj projekat trebalo realizovati, a on već ima scenario u glavi.

Izvor: B92

Sreda, 12.06.2019.

08:47

Foto: Printscreen / TV Prva

Omiljeni likovi mnogih - Fiko, Kiza, Čenga, Čorba, kako kaže Karajilić, verovatno neće biti deo nove serije, jer su neki glumci preminuli, a suštinski su svi poginuli u poslednjoj epizodi.

Radnja bi trebalo da bude fokusirana oko Kemice, sina Fikreta Haimića, koji se zapravo nije pojavljivao, već je samo prisluškivao razgovore svoga oca.

"Mali Kemica je sada odrastao, Fiko je pokojni. Njegov brat Mute takođe. Sada imamo jednu novu generaciju. Sve je novo osim toga da na istom mestu žive Srbi, Hrvati i Muslimani. To je staro", kaže Karajlić.

Iako bi danas, umesto kafane, ime Složna braća mogla da ponese i kladionica, Karajlić kaže da se od toga odustalo i da će svakako opet biti kafana.

"Ona bi se verovatno pretvorila u kladionicu. Kladionica je bila jedna opcija i moguće je da jedan deo kafane bude kladionica, ali mora biti kafane, jer je to druga generacija", kaže Karajlić.

Ovaj svestrani umetnik nije govorio o rokovima, pa se ne zna kada bi snimanje moglo da počne, ali je naglasio da ima čvrsta uveravanja da bi producenti ušli u takav projekat.

Podsetimo, "Složna braća" je serija koja je premijerno emitovana 1995. godine i bavila se odnosima Hrvata, Srba i Muslimana na jednom prostoru na tromeđi BiH, Srbije i Hrvatske koji je bio pod kontrolom UN i na kojem se nalazila kafana “Složna braća”.

Mnogima je prirasla za srce pa su poslednjih dvadesetak godina sa radošću pratili sve njene reprize, a sama serija je iznedrila plejadu likova i replika koje se i danas citiraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: