Blond:ish i Black Motion premešteni hangar Luke Beograd

Aktivista za zaštitu životne sredine, producentkinja, di-džej i vlasnica izdavačke kuće, Blond:ish i južnoafrički dvojac Black Motion nastupiće sutra u Hangaru Luke Beograd (Žorža Klemansoa 39).

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2019.

20:20

Blond:ish i Black Motion premešteni hangar Luke Beograd
Foto: Promo

Blond:ish u Beograd donosi muziku, energiju i duh „belog ostrva“, dok Black Motion pripremaju live nastup, koji je prepoznatljiv po vokalistima i klavijaturistima na sceni, koji upotpunjuju njihov di-džej i perkusionistični performans. Kao domaća podrška nastupiće DJ Eye, jedan od predstavnika generacije koja je začela beogradski klabing, kao i Roxa – mladi i perspektivni predstavnik nove generacije domaće elektronske scene.

Zbog neizvesnih vremenskih prilika, organizatori su odlučili da promene lokaciju i iz Barutane događaj premeste u zatvoreni prostor, gde će ljubitelji house zvuka imati mogućnost da uživaju u interesantnom muzičkom programu.

Ulaz na žurku je besplatan, a moguć je isključivo uz pozivnicu. Prijava za pozivnicu vrši se putem linka http://tiny.cc/uol66y

Projekat Blond:ish se na sceni pojavio kao duo 2008. godine. Dokazavši da se ne uklapaju u klasične muzičke stereotipe, postale su poznate po unikatnom miksu deep house i techno zvuka, uz primese raznih drugih žanrova. Početkom ove godine, ovaj kanadski dvojac se razilazi i Vivie Ann nastavlja Blond:ish kao solo projekat, donoseći novu muziku, energiju, sreću i spiritualnost, kroz svoje individualne nastupe i produkciju. Nova faza Blond:ish i njen uspeh već dostižu velike razmere, kroz remiks Black Coffee-jeve numere „Wish You Were Here“, debi nastup na Coachella festivalu, kao i američku turneju koja je usledila nakon toga.
Foto: Promo
Prethodna godina bila je jedna od najvažnijih godina u karijeri projekta Blond:ish, koju je obeležilo osnivanje Abracadabra izdavačke kuće, niz Abra događaja, uključujući i stejdž na Tomorrowland festivalu, još jedan izvanredan nastup na Burning Man festivalu, internacionalna gostovanja u okviru Circoloco događaja, kao i rezidenture na Ibici u okviru WooMoon žurki, Hï Ibiza žurke sa Black Cooffee-jem i rezidentura u plažnom klubu Scorpios na Mikonosu.

Black Motion su poznati po svojoj sirovoj umetničkoj strani, energiji, hipnotišućem performansu i njihovim zaštitnim znakom – fuzijom perkusija, kwaito-a i house-a. Sastav Black Motion oformljen je pre skoro jedne decenije, kada su Robert Mahosana (DJ Murda) i perkusionista Thabo „Smol“ Mabogwane odlučili da se upuste u saradnju. Njihovo partnerstvo je za kratko vreme postalo vrlo uspešno, a muzika koju su stvarali osvojila je radijske emisije i postala sastavni deo lokalnih kompilacija.

Proboj na muzičko tržište načinili su hitom „Banane Mavoko“ koji su uradili sa pokojnim Jah Rich-om. Sarađivali su sa imenima kao što su: DJ Oskido, DJ Mthi, QT i vokalista Bantu Soul. Pažnju svetske publike privukli su izdanjima za izdavačke kuće Tribe i Nulu. Debi album „Talking to the Drums“ objavili su za Kalawa Jazmee i Universal Records 2011. godine. Naredne godine usledio je album „Aquarian Drums“, a 2014. i treći album „Fortune Teller“. Njihov četvrti album „Ya Badimo“ iz 2016. osvojio je dva SAMA (South African Music Awards) priznanja za najbolji duo/grupu i najbolji dens album.
Foto: Promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: