U sredu "Noć srpskog filma" u više od 30 gradova

U okviru manifestacije, biće prikazana i četiri kratkometražna filma.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2019.

14:12

U sredu
Foto: depositphotos/everett225

Filmski centar Srbije pokrenuo je novu jednodnevnu manifestaciju "Noć srpskog filma", koja će biti održana u sredu, 5. juna, u više od trideset gradova u Srbiji.

U toku jedne večeri, kako je saopšteno, u više od četrdeset bioskopa, biće prikazani najgledaniji domaći filmovi: "Južni vetar" reditelja Miloša Avramovića, "Taksi bluz" Miroslava Stamatova, "Kralj Petar Prvi" Petra Ristovskog i dečiji film "Zlogonje" Raška Miljkovića.

Takođe, u okviru manifestacije, biće prikazana i četiri kratkometražna filma, podržana sredstvima Filmskog centra Srbije, i to: igrani film "Mališan" Danila Bećkovića, animirani film "Eho" Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni "Isti" Dejana Petrovića, i kratki studentski film "Šafarikova 19", Lane Pavkov.

Cilj manifestacije je popularizacija srpskog filma, sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupačnom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: