Getsimanski vrt premijerno u Ateljeu 212

Dramski komad Getsimanski vrt (Gethsemane), britanskog pisca Dejvida Hera, politička je drama koja se bavi problemima zataškavanja privatnih skandala porodice ministarke unutrašnjih poslova, koja je svojim delovanjem poznata kao predstavnica politike proterivanja migranata iz Velike Britanije.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2019.

14:53

Getsimanski vrt premijerno u Ateljeu 212
Foto Boško Ðorðeviæ

Stroga dijaloška struktura drame gradi spor i temeljan mehanizam pregovora, dogovora i trgovine informacijama u svetu politike, privatnih intriga i krize odnosa i vrednosnih sistema, i otkriva cenu uspeha u savremenom društvu.

Naziv komada potiče od biblijskog pojma Getsimnanski vrt, što je lokalitet u podnožju Maslinove gore odmah do zidina starog Jerusalima, prema Novom zavetu - mesto Isusovih molitvi i sastanaka sa sledbenicima. To je takođe mesto gde je Juda poljupcem u levu stranu izdao Isusa Hrista.

Rediteljka predstave je Ljiljana Todorović.

Todorovićeva je ranije u Ateljeu režirala komad Dejvida Hera Ejmin pogled. Na repertoaru je aktuelna njena predstava po komadu Trejsija Letsa Avgust u okrugu Osejdž.

Glumačka podela: Dara Džokić, Bane Vidaković, Jovana Gavrilović, Jelena Đokić, Branislav Trifunović, Slaven Došlo, Vladislav Mihailović, Marta Bjelica i Petar Benčina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: