Nikola Kojo kao bajker Peter u filmu "Jahači"

Snimanje filma "Jahači", debitantskog ostvarenja reditelja Dominika Menceja, a prema scenariju Borisa Grgurovića počelo je pre dva dana u Hrvatskoj, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 22.05.2019.

14:27

Nikola Kojo kao bajker Peter u filmu
Foto: Printscreen TV Prva

Reč je o koprodukciji Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. U pitanju je road-movie, priča o dvojici seoskih mladića koji, inspirisani filmom "Goli u sedlu", prepravljaju svoje "tomose" i kreću na put. Anton u nadi da će zadiviti devojku u koju je zaljubljen, a Toma u potrazi za odgovorima na svoje religijske vizije.

Glavne uloge u filmu tumače mlade glumačke zvezde iz Slovenije - Timon Šturbej, koji se proslavio prošlogodišnjim filmom "Posledice", Petja Labovič, kao i naš proslavljeni glumac Nikola Kojo, kome je poverena uloga bajkera Petera, koji predstavlja neku vrstu mentorske, očinske figure.

Projekat se realizuje u koprodukciji kompanija Staragara, Antitalent, Sense Production i Novi film, a podržao ga je Slovenački filmski centar, studio VIBA film, Radio-televizije Slovenije, Filmski centar Srbije i Fondacija za kinematografiju Sarajeva.

Razvoj projekta podržan je od programa Kreativna Evropa MEDIA i RE-ACT. Pored pisca scenarija Borisa Grgurovića, među umetničkim saradnicima su i snimatelj zvuka Ivan Antić i masker Tatjana Lipanović. Projekat je razvijan kroz prvo izdanje internacionalnog programa Gete Instituta - First Films First, koji vode Stefan Arsenijević i Vanja Kovačević, a mentor na razvoju scenarija bio je Srđan Koljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: