Preminuo Mihailo Miša Janketić

Poznati srpski pozorišni i filmski glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je danas u 81. godini, saopštilo Jugoslovensko dramsko pozorište.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 15.05.2019.

11:54

Preminuo Mihailo Miša Janketić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

U svojoj bogatoj karijeri Janketić je odigrao više od stotinu uloga u pozorištu, najviše u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade "Pavle Vuisić" za životno delo.

Sem toga što je bio glumac, Janketić se bavio i pedagoškim radom, kao profesor glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Datum komemoracije i sahrane Mihaila Miše Janketića biće naknadno objavljeni, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: