Dva gostovanja Beogradske filharmonije po Srbiji

Da Beogradska filharmonija ne pripada samo glavnom gradu, orkestar će pokazati na dva gostovanja u Srbiji u toku iste nedelje. Najpre će održati koncert 14. maja u Domu Kulture Stare Pazove, a 17. maja u čuvenom Kur-salonu u Banji Koviljači.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.05.2019.

12:00

Dva gostovanja Beogradske filharmonije po Srbiji
Foto: Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija nastupa prvi put pred publikom u Staroj Pazovi. Pod upravom dirigenta Aleksandra Kojića, koncert otvara jedna od najpoznatijih kompozicija svih vremena - Mocartova “Mala noćna muzika”, a krunišu Elgarove “Enigma varijacije”. Posebnu poslasticu predstavlja nastup Ksenije Milošević, zamenice koncertmajstora Beogradske filharmonije. Ona će kao solistkinja sa svojim orkestrom odsvirati Mocarov Koncert za violionu i orkestar br.2.

Nekoliko dana kasnije, u jednom od najlepših abijenata u Srbiji, u nedavno obnovljenom Kur-salonu u Banji Koviljači, članovi orkestra će prirediti jednako elegantan repertoar. Pored “Male noćne muzike” odsviraće i Vivaldijeva Godišnja doba, u kojima će publika iz ovog dela Srbije imati priliku da čuje ne samo Filharmoniju već i njene muzičare u ulozi solista - Jelenu Matović (Proleće), Aleksandru Milanović (Leto), Mirjanu Nešković (Jesen) i Dušicu Mladenović (Zima).

Pored nastupa u Staroj Pazovi i Banji Koviljači, Beogradska filharmonija je u toku sezone 18/19 posetila i Smederevo i Novi Sad. Sve one do kojih nije uspela ove godine da stigne, Filharmonija poziva na veliki koncert na otvorenom na Ušću, 23. juna kada će izvesti Dizni fantaziju uživo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: