Kultni komad "Borilački klub" i na daskama koje život znače

Kultni film, koji je za kratko vreme proglašen jednim od najboljih filmskih ostvarenja svih vremena, bio je pokretački motiv za kreiranje predstave.

Izvor: B92

Nedelja, 12.05.2019.

15:53

Kultni komad
Foto: Promo

Predstava je rađena po motivima istoimenog romana Čaka Palahnjuka i povezuje njegove neverovatne priče sa današnjim odrastanjem mladih ljudi.

Radnja komada smeštena je na naše podneblje i prilagođena je današnjim tinejdžerima. Srednjoškolac koji je u šestoj godini usvojen ostaje bez roditelja, koji su mu ostavili veliko nasledstvo. Očajan i sam, upada u problem s nesanicom i počinje da posećuje grupe za podršku obolelima od raka. Tu upoznaje Marlu Singer, štićenicu doma za nezbrinutu decu, još jednu lažnu osobu na pomenutim grupama, koja, opterećena smrću želi izbliza da posmatra poslednje dane života svojih vršnjaka.

Međutim, kada se bude povezao sa Tajlerom Dardenom, srednjoškolac biva uvučen u podzemne borilačke klubove, koji će za kratko vreme preuzeti primat u društvu i postati glavni uzroci nasilja na fudbalskim utakmicama, političkim protestima i drugim vandalskim akcijama. Pritisnut Tajlerovim uticajem i ophrvan borbom za samokontrolu i očuvanje svoje ličnosti, ovaj srednjoškolac podleže pritisku i uništava svoje kompletno okruženje i sopstveni život.

Pozorišna predstava "Borilački klub" producirana je na moderan način i prilagođena uzrastu tinejdžera od 15 i više godina. Dinamična je i brza, puna scenskih i svetlosnih efekata i na poseban način komunicira sa publikom.

Profesionalnu autorsku ekipu čine Nenad Radović, dramaturg i reditelj predstave, Nenad Stojmenović, glumac i majstor scenskih borbi, koreograf Dragana Šujak, kostimograf Marija Tavčar i kompozitori Ljubica Damčević i Katarina Ranković.

Na repertoaru je u ponedeljak 13. maja sa početkom u 20 časova u sali “Amerikana” u Domu omladine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: