Već sa sedam godina je počeo da glumi, a govorio je da je talenat nasledio od majke

Popularni srpski glumac Igor Pervić, koji je preminuo danas u 52. godini, ostaće upamćen po brojnim ulogama na malim i velikim ekranima. U glumačke vode zaplovio je već u sedmoj godini.

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2019.

13:57

Već sa sedam godina je počeo da glumi, a govorio je da je talenat nasledio od majke
Foto: Printscreen Youtube

Tada se oprobao u TV drami "Porodični orkestar", kada je zaigrao uz Petra Božovića, Rahelu Ferari i Oliveru Marković.

Već sa 18 godina igrao je mladog pesnika u drami "Slučaj Laze Kostića". Prošlo je više od tri decenije kada je ponovo dobio priliku da igra Lazu Kostića u filmu Marka Marinkovića "Doba Dunđerskih".

Ostaće upamćene njegove uloge u filmovima "Crni bombarder", "Lajanje na zvezde", "Bure baruta", "Sivi dom" i u serijama "Ranjenik", "Vuk Karadžić" i mnogim drugim. Pervić je važio za "zlatnog dečka" domaće kinematografije koji se od gradske vreve sklonio na selo.

Uvek je pričao da je talenat za glumu nasledio od majke Lidije Pilipenko, primabalerine Narodnog pozorišta u Beogradu, i oca filmskog kritičara Muharema Pervića.

Još dok je bio dečak roditelji su mu se razveli i Igor je, kada mu se majka preudala, počeo da živi s njom i očuhom Mišom.

"Da nije bilo njega, ne znam da li bih ikada prošao gimnaziju i upisao Akademiju. Čovek je bio kao da sam mu iz oka ispao", izjavio je davno u emisiji "Crni biseri".

Nije prestao da se drogira ni kada je upisao Akademiju, koju zbog toga, na kraju, nije ni završio. U tom periodu je i hapšen i prebijan, a veliku podršku davala mu je tadašnja supruga Jasmina Holbus.

Bavio se i manekenstvom u Americi, a voleo je i muziku pa je osnovao bend "Duh Nibor" (Robin Hud). Iako je 1984. godine njegova grupa proglašena za najveću nadu domaće scene, zbog služenja vojnog roka njenih članova, nije "dočekala" snimanje albuma.

Svoj album (Ludog vetra zvuk), za koji je sam pisao muziku i tekstove, izdao je 2004. godine. Mangupskim šarmom očaravao je devojke širom zemlje.

"Imao je 24. godine i bio je idol mladih. Mnogi filmski kritičari, kao i javnost, govorili su da će biti sjajan glumac kada se kao tinejdžer probio na filmsko platno. Nažalost, ličnim izborom, munjevitom brzinom njegovo ime počeli su da povezuju sa teškim drogama”, pisali su srpski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: