Unuka Mahatme Gandija došla u Beograd

Unuka Mahatme Gandija, Tara Gandi Batačardži predstavila je danas u Beogradu svoju knjigu "Sećanja na jedno izuzetno doba" i održala predavanje polaznicima Diplomatske akademije, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: Beta

Petak, 05.04.2019.

21:29

Unuka Mahatme Gandija došla u Beograd
Foto: Screenshot, Youtube

Knjiga Tare Gandi Batačardži prevedena je na srpski jezik povodom 70. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Indije i 150 godina od rodjenja Mahatme Gandija.

Unuka Mahatme Gandija govorila je o svom detinjstvu i vremenu koje je provela sa svojim dedom, brojnim liderima i borcima za slobodu koji su postavili temelje nezavisne Indije, navodi se u saopštenju.

Pored autorke, o delu je govorio i urednik izdavačke kuće "Albatros plus" Mladen Vesković, ocenjujući da iako nije reč o obimnom štivu, knjiga predstavlja dragocenu zbirku uspomena koje daju jasnu sliku nastanka moderne Indije. P

o završetku prezentacije autorka je potpisivala svoje knjige. Tara Gandi Batačardži u Beogradu boravi na poziv ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.

Događaju su prisustvovali prvi sekretar i šef Kancelarije ambasade Indije u Beogradu Vidžel Kumar, polaznici Diplomatske akademije, zaposleni Ministarstva spoljnih poslova i predstavnici medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: