Legenda živi: "Valter" dobio svoj muzej

U Sarajevu će 6. aprila biti otvoren prvi filmski muzej u BiH "Valter brani Sarajevo", u kome će posetioci moći da pogledaju sve što je vezano za jedan od najznačajnijih filmova u kinematografiji SFRJ.

Izvor: Tanjug, N1

Četvrtak, 28.03.2019.

21:32

Legenda živi:
Printscreen / YouTube

Muzej će otvoriti Filmski centar Sarajevo, na dan oslobođenja grada, kada je u završnim borbama za oslobođenje poginuo Vladimir Perić - Valter.

Direktor Filmskog centra Jasmin Duraković izjavio je da su već stigle ponude od nekih turističkih agencija, domaćih i regionalnih koje bi volele da dovedu svoje turiste.

"Nudimo rekonstrukciju scena iz filma, potom likove samog kreatora filma reditelja Šibe Krvavca, kao i glumce iz filma u prirodnoj veličini, koncept voštanih figura koji je poznat svuda u svetu, naravno tu su prateći rekviziti, dokumenti i multimedija koja sve to zajedno prati", rekao je Duraković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: