"Lukavi kauboj" proslavio svoj 80. rođendan

Glumac Terens Hil, koji je, sa svojim prijateljem Badom Spenserom, bio je zvezda špageti-vesterna i komedija 70-ih godina prošlog veka, slavi 80. rođendan.

Izvor: N1, Hina

Četvrtak, 28.03.2019.

16:33

Foto: EPA-EFE / Felipe Trueba

Italijanski glumac Mario Giroti, mnogo poznatiji kao Terens Hil, danas slavi 80. rođendan. Još uvek popularan, zahvaljujući ulozi sveštenika detektiva u italijanskoj televizijskoj seriji.

"Nikada nas nisu razdvojili jer smo 'kliknuli' na prvu, ne znamo zašto, ali je čarobno funkcionisalo", rekao je Terens Hil u nedavnom intervjuu o jedinstvenom partnerstvu sa Badom Spenserom, koji je umro 2016. godine.

"Svaki nastup sa Badom me je promenio i mislim da važi i obrnuto. Nikada se nismo ljutili jedan na drugoga", dodao je.

Iako mu je 80 godina, Terense Hil još uvek pleni pogledom azurno plavih očiju i vragolastim osmehom kojima je osvajao, glumeći lukavog kauboja u špageti-vesternima 70-ih godina.

Saradnja je počela slučajno kada je Hil došao na set jednog filma da zameni povređenog glumca. On i Spenser snimili su prvi film "Bog oprašta... ja nikada!", 1967. godine. Ostalo je istorija.

Prethodno su svoja italijanska imena, Mario Giroti i Karlo Pedersoli, zamenili holivudski - atraktivnijim.

Zajedno su snimili dvadesetak filmova. Njihov najpopularniji film je "Zovu me Triniti" iz 1970, a poslednji zajednički "Troublemakers" snimili su 1994. godine.

Terens Hil još uvek glumi. Počeo je da glumi sveštenika detektiva Don Matea u istoimenoj italijanskoj televizijskoj seriji kad mu je bila 61 godina i još uvek ne odustaje.

Manje je poznato da je Terens Hil, osim što je glumac, i uspešan scenarista, reditelj i producent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: