"Zbog te uloge morao sam da potražim pomoć stručnjaka"

Smrt Džona Snežnog u "Igri prestola" teško je pala fanovima, koji su se kasnije još više obradovali kada je glumac "vraćen iz mrtvih". Međutim, ova dešavanja teško su pala i samom glumcu Kitu Haringtonu, koji tumači ovaj lik. On je, kako kaže, morao da potraži pomoć stručnjaka.

Izvor: B92

Petak, 22.03.2019.

08:00

Foto: Gettyimages

Kit Harington nedavno je govorio o tome u intervjuu za Varajeti (Variety). On kaže da je reč o anksioznosti koju je dobio nakon što je njegov lik najpre ubijen, a potom je oživeo u popularnoj seriji.

"Moj najmračniji period bio je kada je serija počela mnogo da se vrti oko Džona, kada je on umro i ponovo se vratio", rekao je Harington i dodao da mu se nije dopalo što je fokus priče toliko na Džonu. Njegov lik je ubijen na kraju pete sezone, da bi u sledećoj oživeo.

"Kada postanete spona u TV seriji, koja je tada na svom vrhuncu, a fokus je na vama, to je je**no zastrašujuće", istakao je glumac.

On je objasnio da taj period nije bio baš najbolji u njegovom životu.

"Osećao sam se kao da moram da budem najsrećnija osoba na svetu, dok sam se, u stvari, osećao veoma ranjivo", otkrio je glumac dodavši da je, kao i svi ljudi u svojim dvadesetim godinama, prolazio kroz buran period. To ga je, kako kaže, podstaklo da potraži pomoć stručnjaka.

"To je bio period kada sam počeo da idem na terapije, kao i da razgovaram sa ljudima. Osećao sam se veoma nesigurno i nisam pričao ni sa kim. Trebalo je da se osećam zahvalno zbog svega što imam, ali sam se osećao veoma zabrinuto oko toga da li čak ja mogu da je**no glumim", poverio se glumac.

Harington je uporedio iskustvo rada na seriji sa žurkom.
Foto: Getty
"Kada si na žurci i ona postaje sve bolja i bolja, sve do trenutka kada dostigne svoj vrhunac i to je to", objasnio je.

"Ne znam šta bih više mogao da pronađem tu. Shvatiš, jednostavno, nema više. To je to. I to još što možeš da pronađeš, zapravo je pre u radu nego u uživanju koje ga okružuje", istakao je Harington.

On je otkrio i da je do treće sezone čitao komentare gledalaca i da mu se stalno urezivalo u pamćenje "dosadni Džon Snežni" i da ga je to zaista pogađalo neko vreme, a potom je prestao sa tim.

"To me je držalo neko vreme jer sam bio u fazonu: 'Volim ga. On je moj i volim da ga igram.' Neke od tih reči zaglavile su mi se u grlu – kako je manje zabavan, manje upadljiv", zaključio je glumac.

Prva epizoda poslednje, osme sezone Igre prestola stiže premijerno na HBO 14. aprila ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: