Otvoren je konkurs za sedmu Femixetu

Femixeta je godišnja kompilacija ženskih kompozitorki i bendova koja se redovno objavljivala u okviru Femix projekta od 2010. do 2016. godine, a konkurs za novo izdanje kompilacije objavljen je 3. marta, čime je obeležen Music Freedom Day, odnosno Dan slobode muzike.

Izvor: B92

Petak, 15.03.2019.

10:31

Otvoren je konkurs za sedmu Femixetu
Foto: Promo

Ovogodišnje izdanje Femixete realizuje se u partnerstvu sa nezavisnom internacionalnom organizacijom Freemusekoja se zalaže i bori za slobodu umetničnog izražavanja.

U svoj rad uključuju i monitoring i dokumentovanje kršenja umetničkih sloboda, kao i ukazivanje na zakone i politike koje štite te slobode. Otvaranjem konkursa za Femixetu 7, zajedno sa njimai još 25 organizacija i umetnika/ca, proslavile smo 13. godinu obeležavanja Dana slobode muzike. #MusicFreedomDay2019 Selektorka ovogodišnje Femixete biće Maja Cvetković (E-Play), vizuelni dizajn potpisuje Ksenija Pantelić, akriterijumi za učešće su sledeći:

1) Pesme koje imaju pravo učešća na kompilaciji Femikseta 7 moraju biti autorsko delo kantautorke, autorke instrumentalne muzike, ili benda sa ženskim autorskim učešćem u kreiranju teksta i/ili muzike iz Srbije. Ne prihvataju se obrade.

2) Bendovi i muzičke autorke mogu na ovoj kompilaciji da budu predstavljeni sa po jednom autorskom kompozicijom, trajanja do 5:00 minuta. Kompozicije mogu da budu bilo kog autorskog pristupa i stila, pod uslovom da ne zagovaraju netrpeljivost i nasilje. Femikseta je žanrovski raznolika kompilacija! Kako bi ste bolje razumeli na šta mislimo pod time, bacite pogled na prethodna izdanja.

3) Bendovi i muzičarke čije su se kompozicije našle prethodnih godina na Femiksetama
dobrodošli su da konkurišu opet, a naravno priželjkujemo i nove!

4) Uslov jeda kompozicije nisu snimljene pre 1. januara 2018. godine, a to može da bude studijski, u potpunosti softverski ili uživo (ali zadovoljavajućeg kvaliteta) snimljeni zapis.Kompozicije se šalju kao .wav fajlovi (44.100 Hz / 16-bit), preko sajta Wetransfer.

Adresa za slanje fajla je femixinfo@gmail.com, a nakon preuzimanja fajla pošiljaocu će stići obaveštenje o preuzimanju.

Prilikom slanja kompozicija preko Wetransfer-a obavezno je organizatoru u posebnoj e-mail poruci poslati i sledeće informacije:-naziv pesme/kompozicije-ime benda, kantautorke ili kompozitorke-tekst pesme, ukoliko postoji-mesto stalnog boravka i delovanja benda/autorke-u slučaju benda, ime autorke teksta i/ili muzike-produkcija/diskografska kuća, ukoliko postoji-kontakt e-mail i telefon-kratka biografija ili opis benda/autorke.

Ukoliko je pesma već izdata, bilo bi dobro da se konsultujete sa izdavačem oko procedure i uslova objavljivanja i na Femikseti 7, a tu vam FEMIX tim nudi i svoju asistenciju.Femix projekatod 2010. godine aktivno promoviše žensko stvaralaštvo na alternativnoj kulturno-umetničkoj sceni u Srbiji.

Do sada je u okviru ovog projekta organizovano preko 50 događaja, koncerata, istraživanja, izložbi, muzičkih, filmskih i poetskih večeri, radionica i predavanja. Osim Femixete, Femix projekat organizuje i Femix Fest, festival ženskog stvaralaštva, tokom 2015. godine organizovale su besplatne bubnjarske radionice za devojčice u Beogradu, Smederevu i Pančevu, inicijatorke su i organizatorke jedinog Rok kampa za devojčice u Srbiji, a učestvovalesui u organizaciji prvog internacionalnog rok kampa za mlade u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: