Igra prestola: Evo šta zaista znači pero u osmoj sezoni

Novi trejler "Igre prestola" (Game of Thrones) koji potvrđuje datum početka osmog poslednjeg serijala, daje nekoliko naznaka o tome šta će se dešavati i na pragu kakvog otkrića je Džon Snou (Kit Harington), prenosi Independent.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.02.2019.

14:28

Igra prestola: Evo šta zaista znači pero u osmoj sezoni
Foto: YouTube/Printscreen

U klipu koji je izbacio HBO vidi se kako Snou hoda kroz kriptu Vinterfila uz sestre Stark, Sansu (Sofi Tarner) i Ariu (Mejsi Vilijams). Ali jedan kratak momenat ima veći značaj nego što su to pretpostavljali obični fanovi. Dok Džon prolazi pored slike sestre Neda Starka, Liane, vidi se pero.

To je isto pero koje je Robert Barateon (Mark Adi) stavio u ruku svoje statue u prvoj epizodi, još davne 2011. godine.

Dok kralj prolazi, pero treperi prema zemlji i vidimo ga kako se okreće sa zbunjenim izrazom lica.

Sve to samo potvrđuje da će u završnoj sezoni kralj otkriti svoje pravo poreklo - da je dete Liane i Regara Targerijana (setite se teorije “L + R = J”?).

Fanovi su to otkrili na kraju sedme sezone. Cela priča je da je Robert vodio pobunu protiv targerijanskog prestola nakon što je tvrdio da je Regar kidnapovao i silovao svoju verenicu Lianu.

Prema snimcima, to nije istina, Džon, čije je pravo ime Egon Targerijan, rođen je iz ljubavi, a to je izazvalo ljubomoru kod Roberta.

Osma sezona "Igre prestola" počinje u SAD 14. aprila, a dan nakon toga emitovaće se u Velikoj Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: