Još jedna nagrada u Berlinu za srpski film o nestalim bebama

U konkurenciji od 37 filmova iz celog sveta berlinska publika ovogodišnjeg Berlinala dodelila je drugu nagradu za najbolji igrani film u selekciji Panorama srpskom filmu "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića, sa Snežanom Bogdanović u glavnoj ulozi.

Izvor: B92

Subota, 16.02.2019.

18:15

Još jedna nagrada u Berlinu za srpski film o nestalim bebama
Foto: Gettyimages

Film "Šavovi", reditelja Miroslava Terzića u produkciji West End Production iz Beograda, već je osvojio nagradu stručnog žirija za najbolji evropski film Panorame i dobio je specijalnu podršku za evropsku distribuciju od strane Evropske Asocijacije Art House bioskopa.
"Šavovi" će imati svoju nacionalnu premijeru 1. marta u okviru 47. FEST-a, a 14. marta će započeti svoj bioskopski život u Srbiji i Evropi.

"Svi kritičari, i naši i strani, koji su pisali o Šavovima posle svetske premijere na Berlinalu su istakli da film pored jakog umetničkog izraza i izuzetne glumačke kreacije Snežane Bogdanović i cele glumačke ekipe ima i veliki bioskopski potencijal. Ponosni smo što smo uspeli da napravimo film koji je osvojio i kritiku i publiku ovog značajnog festivala," izjavila je Milena Trobozić Garfield. Ona i Uliks Fehmiu su jedni od producenata filma "Šavovi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: