Pretpremijera "Kad je Niče plakao" 12. februara

Pozorišna predstava "Kad je Niče plakao" biće premijerno izvedena pred beogradskom publikom 14. februara u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2019.

15:47

Pretpremijera
Foto: YouTube/Printscreen

Dva dana ranije, u utorak, 12. februara biće održana pretpremijera.

"Predstava je drama Jordana Cvetanovića po motivima Irvina Jaloma. Držimo se sadržaja romana, ali u interpretaciji smo se prilagodili sceni, današnjem trenutku. Postoji konekcija sa Bečom 1882. godine", rekla je glumica Vanja Milačić za televiziju Prva.

Publika će, prema njenim rečima, moći da vidi tumačenje živih fiozofa i psihijatara na sceni. Suština predstave je začetak terapije razgovorom - začetak psihoanalize u svetu. Suočava nas sa samima sobom. Ovo je kopanje po suštini ljudske duše, po suštini postojanja, odnosa.

"Suština je, kao što i sam naziv (predstave) kaže, kad se Niče oljudio, kada je postao čovek", rekla je Vanja Milačić.

Osim nje, u predstavi igraju Goran Jevtić, koji potpisuje i režiju, Ljuba Bandović, Katarina Marković, Sara Pejčić i Dimitrije Stajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: