Met Dilon: "Nisam filmska zvezda, ja sam samo običan čovek"

Glavni gost ovogodišnjeg filmskog festivala Kustendorf, američki glumac Met Dilon sinoć je stigao na Mećavnik. Dočekao ga je domaćin festvala reditelj Emir Kusturica, kao i brojne novinarske ekipe.

Izvor: Miloš B. Jovanoviæ

Nedelja, 13.01.2019.

22:22

Met Dilon:
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Piše: Miloš B. Jovanović

Poslužen hlebom i solju, gost Kustendorfa je odbio da nazdravi rakijom, budući da ne pije alkohol.

Rekavši da nikada nije imao takav doček, na pitanje kako je reagovao kada je dobio Kusturičin poziv da dođe na festival u Srbiju, Dilon je odgovorio:

"Veliki sam obožavalac njegovih filmova, tako da sam bio veoma uzbuđen samom idejom dolaska ovde. Rekao sam da ću sigurno doći, ako mi to raspored dozvoli. Sve je ispalo kako trebe i evo me ovde."
Foto: B92
Poznati glumac je ocenio da je Kustendorf veoma nekonvencionalan festival.

"Sviđa mi se to što je posvećen mladim autorima. Jako je dobro što ovde dolaze studenti i mladi nadahnuti filmski stvaraoci, glumci i ljudi iz sveta filma. To mi se sviđa, zato što je to veoma važno. Ja imam dosta iskustva i drago mi je što mogu da ga podelim sa njima."
Foto: B92
Upitan da li se oseća kao filmska zvezda, Met Dilon je odgovorio:

"Ne. Ja sam samo običan čovek, kao i svi drugi ljudi", rekao je glumac, zahvalivši se prisutnima na srdačnom dočeku:

"Drago mi je što smo se sreli večeras, odoh sad da zapalim cigaru! "
Foto: Tanjug / Rade Preliæ
Film "Dragstor kauboj" Gasa van Santa, u kome je Dilon ostvario jednu od svojih najupečatljivijih uloga u karijeri, igrajući narkomana Boba Hjuza, u ponedeljak će biti prikazan kao deo festivalskog programa "Retrospektiva velikana".

Na početku karijere viđen kao tinejdžerska zvezda, Dilon se na filmu prvi put pojavio krajem sedamdesetih godina. U karijeri dugoj četiri decenije dokazao se kao vrstan tumač raznovsnih karaktera.

"Ne želim da me smatraju zvezdom. Oduvek sam želeo da me doživljavaju kao glumca", izjavio je jedom prilikom o svom pozivu Dilon, što je na Mećavniku sinoć i potvrdio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: