Sanja Ilić: Zbog Srbije sam se osećao kao pobednik Evrovizije VIDEO

Vreme praznika, veselja i muzike u Srbiji i dalje traje. Nekoliko dana predaha posle Božića dobro će nam doći da skupimo snagu za doček Srpske nove godine.
Za dobro muzičko raspoloženje u Novom Sadu pobrinuće se Sanja Ilić i Danica Krstić, odnosno grupa Balkanika.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2019.

12:45

Sanja Ilić: Zbog Srbije sam se osećao kao pobednik Evrovizije VIDEO
Foto: Printscreen TV Prva

Ta praznična atmosfera se nekako ne zavšava do Srpske nove godine, a na pitanje koja je proslava važnija, Ilić odgovara da je svaka važna na svoj način.

“Nama će biti različito u tome što smo 31. decembra svirali u Somboru na otvorenom, bilo je zima ali ne preterano i bilo je fenomenalno. A sada za Pravoslavnu novu godinu sviramo u Novom Sadu, u Pozorištu mladih u zatvorenom prostoru”, rekao je istaknuti umetnik i objasnio da je dobro što koncert počinje u 19 časova, jer će neko doći na koncert, a posle toga može da ode i na neki doček u kafanicu ili na neko drugo mesto.

Prema njegovim rečima, posle silnih koncerata na otvorenom konačno će se malo ugrejati i ipak je druga atmosfera u nekoj pozorišnoj sali a druga na otvorenom. Ilić je rekao još i to da će prilagoditi repertoar prostoru u pozorištu.

Danica Krstić se nadovezala na Ilićeve reči i rekla je kako Sanja već godinama spaja modernu muziku sa tradicionalnim prizvukom. Jako dobar posao je uradio i za Evroviziju, jer sam plasman je pokazao da je pesma vredela i prema njenom mišljenju, oni su imali dobre rezultate i na Evroviziji.

Sanja tvrdi da se osećao kao pobednik, onog trenutka kada su prozvali na takmičenju da Srbija ulazi u finale.

“Ja sam se osetio kao pobednik, to je tolika radost bila među nama, zato što je bilo veliko opterećenje. Mi sa ovog podneblja odlazimo tamo, šta će biti, kako će biti… U svakom slučaju ta pesma je dobila još neka priznanja. Bili smo na Festivalu u Ohridu i tamo smo dobili nagradu od stručnog žirija i publike. Evo sada se ta psema plasirala na ovo “Mak” ili “Mac” takmičenje 29. januara, u kategoriji smo World ethno music. Pesma je pod rednim brojem devet, ljudi glasaju pa šta bude biće”, objasnio je još Ilić.

Šta su članovi grupe Balkanika još rekli o poslovnim planovima i muzičku numeru koju je otpevala Danica Krstić pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: