Gudači Svetog Đorđa održaće novogodišnji koncert u Skupštini Beograda

Kamerni orkestar Gudača Svetog Đorđa održaće novogodišnji koncert pod nazivom Osam godišnjih doba u nedelju 13. januara, u Svečanoj sali Skupštine Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2019.

10:57

Gudači Svetog Đorđa održaće novogodišnji koncert u Skupštini Beograda
Foto:YouTube/Screenshot

Dirigovaće Srba Dinić, šef-dirigent Teatra u Braunšvajgu (Nemačka) i Meksiko Sitiju, a kao solista će nastupiti violinista Jožef Žiga, koncert-majstor orkestra Teatra u Braunšvajgu.

Na programu će biti "Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija i "Četiri godišnja doba iz Buenos Ajresa" Astora Pjacole.

Violinista Jožef Žiga će svirati na violini Đ. B. Gvadaninija, napravljenoj 1752. godine u Kremoni u Italiji, koju su povodom tog svečanog koncerta on i Gudači Svetog Đorđa dobili zahvaljujući ljubaznosti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u čijem vlasništvu je violina - proglašena srpskim kulturnim dobrom.

To je tradicionalni novogodišnji koncert jednog od najznačajnijih kamernih ansambala iz Srbije, koji je osnovan 1992. godine i koji ima više od 1.600 koncerata u zemlji i inostranstvu.

Orkestar je prošle sezone proslavio 25 godina umetničkog delovanja.

Gudači Svetog Đorđa, sa svojim dirigentom i solistom, ovaj koncert poklanjaju beogradskoj publici.

Početak koncerta zakazan je za 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: