Anja Rupel gošća beogradskog koncerta Zorana Predina i Lačnog Franca

Zoran Predin i Lačni Franc će održati svoj akustični koncert pod nazivom “Akustični poljubac” u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u utorak 12. februara 2019. godine i za tu priliku gošća će im biti Anja Rupel (Videosex).

Izvor: B92

Četvrtak, 27.12.2018.

18:32

Anja Rupel gošća beogradskog koncerta Zorana Predina i Lačnog Franca

Zoran Predin, kojeg srpska publika obožava, redovno rasprodaje svoje beogradske koncerte, a takav će sasvim sigurno biti i predstojeći nastup gde dolazi u pratnji podmlađenog Lačnog Franca: Luke Čadeža (bubanj), Aneja Kočevara (bas), Tineta Časa (gitara) i Boštjana Artičeka (klavijature), sa specijalnom gošćom Anjom Rupel, u koju je, kako sam Predin kaže, ”bilo zaljubljeno pola bivše države”.

“Akustični poljubac” je koncertni program Zoranovih pesama odabranih u duhu praznika ( Dana zaljubljenih) od kojih će neke, osim o ljubavi, nežno pevati i o erotici. Zoranovi omiljeni žanrovi će se preplitati sa šansonama, gypsy swingom i akustičnim indie rockom u dva sata nežnosti, sete i crnog humora. Povodom predstojećeg koncerta Zoran Predin je izjavio: “Potrudićemo se da zajedno s publikom na koncertu ukrademo sudbini nešto što će zauvijek ostati samo naše”.

Nakon što je pre nekoliko godina ponovno oživeo kutni bend Lačni Franc, legendarni slovenački muzičar Zoran Predin, napravio je pun krug svoje karijere: pomladivši mariborsku grupu koja je početkom osamdesetih godina prošlog veka obeležila jugoslovenski novi talas, vratio se korenima koji su ga lansirali u muzičku orbitu, potvrdivši još jednom svoj status istinskoga 'Praslovana', svestranog muzičara i pesnika koji i s kosom boje srebra puni dvorane širom regiona .

Umetnik koji svoj stvaralački kredo opisuje kao beskompromisnu potragom za vlastitim putem bez obzira na modu, “ne ustručavajući se reći istinu, ma kakva ona bila”, u skoro 40 godina karijere objavio je gotovo jednako toliko albuma, što samostalnih, što u saradnji s drugim muzičarima, kojima uspešno premošćuje sve jezične i druge barijere ne samo na našim prostorima, već i izvan njih.

Ulaznice za ovaj koncert se mogu rezervisati i kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni do 1.200, 1.500 i 1.800 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: