Oni su prvi "hedlajneri" Arsenal Festa 09

Američki treš metal bend "Testament" prvo su poznato ime Arsenal Festa 09, koji će biti održan 19, 20, 21. i 22. juna 2019. godine u Kragujevcu. najavli su danas organizatori.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.12.2018.

17:00

Oni su prvi
Foto: Gene Ambo

Arsenal 09 je prvo izdanje festivala koje će trajati četiri dana, a "Testament", poznat po metal hitovima kao što su "More Than Meets The Eye", "Native Blood", "Return To Serenity" ili "The Pale King", nastupa prve večeri 19. juna na Main Stage-u.

Komplet ulaznica za sva četiri dana košta samo 1.800 dinara tokom prednovogodišnje pretprodaje, koja počinje od 7. decembra i traje do 31. decembra, preko mreže Eventim, a u Kragujevcu u Domu omladine Kragujevca, biletarnici Dečijeg pozorišta i u "Da Gama travel-u".

Jedan od najpoznatijih i najuticajnijih američkih treš metal bendova, Testament već preko tri decenije konsistentno isporučuje neukaljan, nesputan i nesalomiv metal u njegovoj najčistijem obliku, bez kompromisa ili bilo kakvog znaka usporavanja, na nizu kultnih albuma.

Pevač Čak Bili ističe da kod Testamenta, od početka do danas, važi načelo "pravo u glavu".

"Na Testament gledam isto kao i kad smo počinjali. Srećan sam što ovo radimo preko 30 godina. Mnogo nam to znači. I jednostavno nastavljamo ovako i dalje", kaže Čak Bili.

Arsenal Fest se tradicionalno održava krajem juna u Kragujevcu - Main Stage se nalazi u "Kneževom arsenalu", fantastičnom prostoru na otvorenom unutar nekadašnje fabrike municije iz 19. veka, obližnji Garden Stage je u drvećem natkrivenoj "Zastavinoj bašti", dok je Explosive DJ Stage smešten u "Čaurnicu", rustičnu zgradu u kojoj je snimana pre neku godinu tv serija "Titanik".

Na Arsenalu su u prethodnih osam godina nastupali Anthrax, Thievery Corporation, Morcheeba, Skunk Anansie, Buzzcocks, Toy Dolls, The Kills, Editors, Enter Shikari, Asian Dub Foundation, Marky Ramone, Smak, Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Hladno pivo, Gobilni, Gibonni...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: