BEMUS dobio novog direktora, a Fest Odbor

Novi umetnički direktor Bemusa je Bojan Suđić, a Sekretarijat za kulturu imenovao je i kompletno novi odbor FESTA, potvrdio je Tanjugu gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2018.

15:00

BEMUS dobio novog direktora, a Fest Odbor
Foto: Printscreen Youtube

"Bojan Suđić je je naš cenjeni dirigent i poznavalac muzike i svakako zaslužuje podrsku struke i poverenje kritike i mislim da ce biti vetar u leđa konsolidovanju najvažnije beogradske muzičke manifestacije", rekao je Karl.

Prema njegovim rečima, dodatni razlog za optimizam u budućnosti Bemusa je imenovanje predsednika odbora Milana Lazović, koji je najveći deo profesionalne karije vezao za umetnicku muziku.

"Pred njima je ozbiljan zadatak i timski rad sa kolegama Jovanom Kolundžijom, Bratislavom Petkovićem Jelenom Janković Beguš, i Milicom Kadić koje su proteklih nekoliko meseci uložile veliki trud u pripremu jubilarnog 50. izdanja".

Što se Festa tice, Karl ističe da je imenovan kompletno novi odbor festivala.

"Imamo kompletno nov odbor, u koji su usli Miloš Đukelić, sin najuspešnijeg selektora u istoriji Festa Nebojše Đukelica, inače filmski reditelj sa velikim iskustvom u koprodukcijama i advertajzingu i dobrim poslovnim vezama u svetu, Dragan Karadžić, medijski stručnjak i zamenik predsednika upravnog odbora RTS-a, Dragan Jeličić, urednik filmskog programa TV PINK i nekadasnji selektor festivala, Damir Handanovic, direktor CEBEF-a, ustanove koja je izvrsni producent i organizator festivala, kaže Karl, takođe član novog odbora.

On kaže da neće biti promene umetničkog direktora Festa.

"Kolega Jugoslav Pantelić ima moju podršku da nastavi da programski vodi festival, a uveren sam da će u ovom odboru imati konstruktivno i kreativno usmerenje", poručio je Karl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: