U ponedeljak počinje Međunarodni filmski festival u Gračanici

Četvrti Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival (KMMFF) održaće se pod sloganom "Ovde!" u organizaciji Evropskog kulturnog foruma od 3. do 6. decembra 2018. godine u Domu kulture Gračanica.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.11.2018.

11:34

U ponedeljak počinje Međunarodni filmski festival u Gračanici
Foto: Thinkstock

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i u partnerstvu sa Domom kulture Gračanica, za četiri dana festivala, biće prikazano 14 filmova.

Publiku očekuju srpska ostvarenja najnovije produkcije, ali i evropski filmovi koji su ove godine obeležili filmske festivale u Berlinu, Kanu, Veneciji i San Sebastijanu.

Na otvaranju će biti prikazan film "Dovlatov" ruskog reditelja Alekseja Germana mlađeg, koji je ove godine na Berlinalu nagrađen Srebrnim medvedom za izuzetni umetnički doprinos i dobio odlične kritike u svetu.

Najmlađa publika će kao i svake godine imati svoj poseban prostor na festivalu, gde će svakoga dana imati priliku da pogleda neke od najnovijih dečjih filmova sinhronizovanih na srpski jezik.

Nakon prva tri uspešna i posećena izdanja, od kojih su prvo i drugo bili u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, festival se ove godine kao i prethodne održava u Gračanici, a glavni cilj organizatora je podizanje kulturne svesti i jačanje kulturne ponude u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

KMMFF je zamišljen kao međunarodni filmski festival, sa akcentom na promociji evropske ali i srpske kinematografije i kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: