Razrešen Savić, novi v.d. upravnik Narodnog pozorišta Ivana Vujić VIDEO

Vlada Srbije razrešila je danas na lični zahtev upravnika beogradskog Narodnog pozorišta Dejana Savića i na njegovo mesto postavila rediteljku Ivanu Vujić.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2018.

14:57

Razrešen Savić, novi v.d. upravnik Narodnog pozorišta Ivana Vujić VIDEO
Foto: Screenshot, Youtube

To je Tanjugu rekla Vujićeva, koja je navela da je postavljena za vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta.

To je epilog jednomesečne krize u Narodnom pozorištu u kojem je, posle smene Željka Hubača, direktora Drame našeg nacionalnog teatra, deo glumačkog anasambla tražio smenu Dejana Savića.

Podsećamo, članovi Sindikata Drame narodnog pozorišta (SINGLUS) najavili su štrajk za 22. novembar ukoliko do tada ne dođe do promena, odnosno ukoliko Savić ne podnese ostavku ili ne bude smenjen.

To je učinjeno danas na sednici Vlade, na kojoj je jedna od tema bila razrešenje Dejana Savića.

Predsednik Upravnog odbora Aleksandar Gatalica podneo je ostavku, što znači da Ministarstvo kulture i informisanja mora hitno da predloži novi UO.

Na stranici "Nije umetnički ćutati" na Fejsbuku koju vode glumci juče je objavljeno da je ostalo tri dana do štrajka kao i da je na pomolu međunarodni skandal, budući da 23. i 24. na Velikoj sceni treba da gostuje Narodno pozorište iz Budimpešte, a za 26. je zakazano gostovanje predstave "Rodoljupci" Narodnog pozorišta u Klužu iz Rumunije.

Takođe, Narodno pozorište je za datum kada je bio najavljen štrajk zakazalo proslavu 150. godišnjice ove institucije, a obaveštenje o tome potpisao je Dejan Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: