Tršćanski partizanski hor „Pinko Tomažič“ konačno u Beogradu

U subotu, 1. decembra od 20 časova u Kombank dvorani nastupiće sastav od skoro 100 članova, pevača i muzičara, poznatih po jedinstvenom spektaklu i atmosferi koja publiku dovodi do usijanja.

Izvor: B92

Petak, 02.11.2018.

14:04

Tršćanski partizanski hor „Pinko Tomažič“ konačno u Beogradu
Tršæanski partizanski hor „Pinko Tomažiè“, foto: Promo

Najveći slovenački partizanski hor je važan kulturni segment slovenačke zajednice u Italiji, koji izvodi pesme na teme NOB-a sa naglaskom na jugoslovenske i slovenačke partizanske borbe.

Od svog osnivanja (1972) hor je promenio više od 500 članova, što pevača, što muzičara. Hor je imao preko 1.000 nastupa širom sveta, u postjugoslovenskom periodu neki od njihovih najvećih koncerata su održani 2012. i 2013. godini u Cankarovom domu i u areni Stožice u Ljubljani, kao i koncert iz novembra 2017. godine zajedno sa čuvenim horom “Aleksandrov” iz Moskve.

Na čelu hora je dirigentkinja Pija Cah. Njihov standardni repertoar sadrži pesme jugoslovenskih i italijanskih partizana, kao što su Bella Ciao, Konjuh planinom, Sivi sokole, Hej brigade! (pesma grada Ljubljane), Na juriš!, Vstala Primorska, Na Kordunu grob do groba, Bilećanka (pozor, napisao ju je Milan Apih, celjski učitelj u zatvoru u Bileći 1940, onda je prevedena na SBHCG jezik), te pesme međunarodnog antifašističkog pokreta.

Pored hora, na koncertu će nastupiti i specijalni gosti iz bivših republika Jugoslavije, među kojima su Martina Feri, Dirty fingers, Ovce, Dragoljub Đuričić, Branka Šćepanović i Nikolina Kovačević.
Hor Pinko Tomažiè
Fantastična kombinacija tradicionalnog partizanskog hora i multimedijalnih radova, koji će publiku voditi kroz istoriju antifašističke borbe i njene predstavnike, pokazaće značaj i svevremenost ovakvih događaja!

Na preko 1000 koncerata širom sveta hor je zadobio srca hiljada ljudi, a spektakl koji očekuje sve posetioce prvog decembra u Beogradu je nezaobilazan događaj prednovogodišnje atmosfere!

Organizatori koncerta su:

Savez antifašista Srbije i Reflektor production

Ulaznice za koncert tršćanskog partizanski hor „Pinko Tomažič“ se mogu kupiti na blagajnama Eventima i Kombank Dvorane po ceni od 1.000 do 2.000 dinara kao i onlajn na www.eventim.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: