Nova atmosfera u bioskopu Balkan

U bioskopu Balkan od 3.11. do 9.11. biće otvorena Izložba 20/20 u organizaciji Fondacije Saša Marčeta i organizacije Nura art. Radove će izlagati 20 mladih umetnika. Pored tradicionalnog, galerijskog načina izlaganja, posetioci će imati prilike da dožive umetnost i u virtuelnoj realnosti.

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2018.

15:07

Nova atmosfera u bioskopu Balkan
Foto: Promo

Ulazak na izložbu je besplatan. Tradicionalnim načinom izlaganja, deset umetnika će predstaviti svoja dela u prostoru, dok će deset umetnika izlagati u virtuelnoj realnosti zahvaljujući platformi “VR ALL ART”, čime će se iz potpuno drugačijeg ugla prikazati umetnost današnjeg vremena.

Bioskop Balkan arhitektonski predstavlja spomenik kulture, a Izložba 20/20 biće uvod u njegovu rekonstrukciju, koja će biti završena 2020. godine. Verica Sujić, direktorka Fondacije Saša Marčeta, koja je jedan od organizatora izložbe, najavila je podršku mladim umetnicima i u budućnosti.

“Novim konceptom bioskopa Balkan, Fondacija Saša Marčeta donosi NOVU ARTmosferu, koja će predstavljati dinamičnu vezu između umetnika, edukatora, urbanista, medija, kompanija i najšire javnosti, a u cilju promovisanja kulturno-umetničkih događaja“, zaključila je Verica Sujić.

Izložba 20/20 samo je jedan u nizu planiranih događaja Fondacije Saša Marčeta. Organizatori izložbe “Nura art” ističu da je Izložba 20/20 nastavak prošlogodišnje izložbe “Fidelium” i najavljuju da će i u budućnosti pružati podršku mladim umetnicima.

“Ideja Nura arta nastala je upravo sa ciljem da mladim vizuelnim umetnicima pruži platformu na kojoj će se promovisati njihovo stvaralaštvo kroz edukaciju, vidljivost i posledično kreiranje tržišta koje podržava njihov rad”, ističe Milan Marković, jedan od pokretača Nura arta.

Istoričarka umetnosti i selektorka radova Biljana Jotić izjavila je da obnova kultnog prostora bioskopa Balkan poziva na ponovno okupljanje oko umetnosti i istakla značaj ovog projekta kao podrške kulturno-umetničke scene i njenih stvaralaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: