Dejan Savić: Svečano otvaranje Velike scene Narodnog pozorišta 31. oktobra

Velika scena beogradskog Narodnog pozorišta biće svečano otvorena u sredu, 31. oktobra, najavio je danas upravnik nacionalnog teatra Dejan Savić.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.10.2018.

21:30

Dejan Savić: Svečano otvaranje Velike scene Narodnog pozorišta 31. oktobra
Foto: Screenshot, Youtube

"Već tri meseca intenzivno traje druga faza rekonstrukcije Narodnog pozorišta sa strane ulica Vasine, Dositejeve i Braće Jugović u okviru koje je, između ostalog, predviđeno da se sa fasade uklone svi detalji skloni padu i da se na mestima gde nedostaju delovi izvrši potpuna reparacija, restauracija i konzervacija", saopštio je Savić.

U okviru početne faze rekonstrukcije, naveo je on, završeni su radovi na adaptaciji i popravci dela toaleta za publiku u holu partera Velike scene, kao i na toaletima i tuš kabinama koje svakodnevno koriste članovi ansambla Baleta.

Upravnik Narodnog pozorišta poručuje da se "u trećoj fazi rekonstrukcije planira nastavak radova u sledećoj godini, a prema planu i programu rada za 2019. godinu, po dobijanju saglasnost za planirani budžet".

"Kako je jubilarna, 150. godišnjica u toku, radujemo se realizaciji radova u zgradi pozorišta kako bi obezbedili bolje i sigurnije uslove za publiku i zaposlene, a takođe, učinili zgradu lepšom i sjajnijom čime bi naglasili značaj ovako velikog jubileja ne samo za nas, već i za kulturu uopšte. Za sve to su Ministarstvo kulture i informisanja i Republika Srbija odobrili značajna sredstva u cilju unapređenja zaštite kulturne baštine Republike Srbije", piše u dopisu iz Narodnog pozorišta koje je potpisao upravnik Dejan Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: