UO Narodnog pozorišta: Jug Radivojević je direktor Drame

Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu, na sednici održanoj danas, saopštio je da je Željko Hubač premešten na mesto dramaturga, kao i da je reditelj Jug Radivojević preuzeo rešenje kojim se premešta na mesto direktora Drame nacionalnog teatra.

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2018.

17:30

UO Narodnog pozorišta: Jug Radivojević je direktor Drame
Printscreen / YouTube

UO je konstatovao i da je Jug Radivojević poslao mejl upravniku Narodnog pozorišta Dejanu Saviću, kojim "nije na pravni način odbio rešenje, ponudu i aneks ugovora kojim se postavlja na mesto direktora sektora Drame".

U izvodu iz zapisnika sa sednice, objavljenom na sajtu Narodnog pozorišta, navodi se i da je UO konstatovao da je smenom v. d. direktora Drame Željka Hubača i imenovanjem Radivojevića na to mesto došlo do nezadovoljstva kod dela zaposlenih u pozorištu.

Zbog toga su deo ansambla Drame, ostali zaposleni, upravnik i smenjeni v. d. direktora Drame pozvani da mirnim putem otklone sve nedoumice i nesporazume, navodeći da legitimnim smatra jedino dogovor koji je postignut na zakonit i Statutom utvrđen način.

Kompletan tekst izvoda iz zapisnika sa XXXVII sednice Upravnog odbora Narodnog pozorišta možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: