Teatar iz Sankt Peterburga u Ateljeu 212

Predstava “Duga božićna večera” Dramskog teatra na Vasiljevskom biće odigrana u četvrtak 20. septembra na sceni “Mira Trailović” u Ateljeu 212.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2018.

13:10

Teatar iz Sankt Peterburga u Ateljeu 212
Foto: Promo

Režiju potpisuje Ruslan Nanava, a igraju Tatjana Kalašnikova, Svetlana Ščedrina, Arsenij Micik, Asija Iškinina, Bulat Šamsutdinov, Nikita Čekanov, Roman Zajdulin i Ana Zaharova.

Autor komada je poznati američki dramski pisac i kritičar Tornton Vajlder. Objavio je 13 pozorišnih komada, među kojima je i “Duga božićna večera”, napisana 1931. godine.

U ovom delu, kao i u mnogim drugim, Vajlder je pokušao da prodre do tajnog smisla bitisanja, da shvati uzročno-poslednične veze ljudskog opstajanja.

Članovi mlade američke porodice Bajard okupljaju se oko velikog stola sa obaveznom pečenom ćurkom. Ova tradicija se nikada ne krši. Radnja skače od jednog Božića ka drugom, ljudi se rađaju, odrastaju, stare i umiru. Za devedeset godina se promenilo četiri generacije, ali porodično okupljane za stolom uvek je isto svakog Božića. Gledamo postepeno umiranje kuće.

Predstava traje dva sata i 15 minuta bez pauze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: