Društveno odgovorno poslovanje u službi umetnosti

Svakog septembra Beograd postaje svetska prestonica pozorišta, kulture i umetnosti, pa je saradnja institucija kulture i cele poslovne zajednice od krucijalnog značaja za opšti društveni napredak.

Izvor: PR

Petak, 14.09.2018.

10:00

Društveno odgovorno poslovanje u službi umetnosti
Foto: Promo

U vremenu u kom svedočimo o unapređenju mnogih aspekata poslovanja i, istovremeno, društveno odgovorne prakse, veliki broj uspešnih kompanija usmerava svoje vizije ka pomaganju oblasti koje se tiču klasičnog humanitarnog doprinosa i poboljšanju životne sredine. Međutim, koliko se odvaja prostora za kulturu i doprinos sličnim, važnim granama koje utiču na razvoj države i društva u celini? Ovde je od posebnog značaja podrška tradicionalnim festivalima i manifestacijama koje su deo našeg identiteta i karaktera.

Festival BITEF jedan je od sinonima tradicionalnog kulturnog događaja u Srbiji. Nastao kao nosilac novih formi i umetničkog, vesnik avangarde, istrajan je i odlučan u nameri da zadrži svoj kultni satus.

Svake godine BITEF pravi značajne pomake, u organizacionom i marketinškom smislu, bivajući sve bolji. Ipak, ove promene učinile su da podrška, neophodna za realizaciju ovako kompleksnog događaja zahtevanog kvaliteta, prevazilazi dosadašnju podršku pružanu od strane države. Neophodnu dodatnu podršku pružile su i vodeće kompanije na tržištu Srbije, među kojima je i Carnex.

Podrškom koju Carnex pruža BITEF-u, kompanija želi da pokaže kako se trend nedostatka razumevanja velikih kompanija po pitanju umetnosti može prevazići. Dugogodišnje ulaganje u održavanje kvaliteta i tradicije sada rezultira zajedničkim naporom dveju institucija da podstaknu osećaj odgovornosti svih drugih za napredak zajednice.

Obe institucije su generacijski u sličnom dobu i od početka su, iako potpuno različite, imale veliki uticaj na sliku Srbije, svaka u svojoj oblasti. Avangardnim idejama i načinom poslovanja od svog nastanka, zaslužili su pozicije koje danas imaju na tržištu i u društvu, uz izuzetno uvažavanje poverenja svojih poštovalaca. Tako je Carnex prepoznao kvalitet ovog festivala koji ne trpi osrednjost, manifestacije od nacionalne vrednosti. Carnex ove godine obeležava 60 godina rada, a Bitef puni 52, zato su tradicija i kvalitet bili presudni faktori za udruženje snaga Carnexa i Bitefa.

“Prepoznajemo regionalni značaj koji festival ima i želimo da budemo deo tog pozitivnog uticaja na razvoj kulturne baštine. Smatramo da je posebno važna podrška tradicionalnim manifestacijama koje su deo našeg identiteta i karaktera. Naš stav je da je saradnja institucija kulture i poslovne zajednice od izuzetnog značaja za prosperitet i zato je uzajamna podrška važna osnova za unapređenje zajednice,” poručuju iz Carnexa.

Publika BITEF-a ove godine od Carnexa može da očekuje poseban i ukusan dodatak na uživanje u umetnosti i pozorištu, a to je uživanje u kvalitetnim proizvodima koji će na svojevrstan način upotpuniti atmosferu same manifestacije. ”Daske koje život znače” obeležiće Carnexovi slasni i ukusni zalogaji. Takođe, u želji da mladima posveti posebnu pažnju, Carnex se pridružio inicijativi da na finalno veče BITEF-a dođu deca i mladi iz različitih muzičkih škola u Srbiji, naravno besplatno, gde će Carnex donirati sendviče. Oko 100 mladih iz muzičkih škola i akademija iz Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Niša i Ćuprije imaće mogućnost da prisustvuju finalnoj večeri festivala BITEF, a planirana je poseta Filharmoniji. Na ovaj način, mladim ljudima iz cele Srbije će biti pruženo novo iskustvo doživljaja izvođenja originalnih predstava uživo na BITEF-u, dar koji zauvek traje.

"Ulaganje i podrška kulturi za nas je važan vid društveno odgovornog poslovanja, jer je nemerljiv doprinos razvoju svesti i pozitivnih navika ljudi. Neophodno je nesebično pomagati ovakve festivale koji uzdižu edukaciju mladih i doprinose razvoju kreativnog duha. Svojim primerom Carnex želi da podstakne što više kompanija i organizacija da podele sa nama taj osećaj odgovornosti za duhovni napredak zajednice", smatraju u kompaniji uz čije prozvode su odrastale mnoge generacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: