Završeni Filmski susreti, "Gran pri Naisa" Milošu Bikoviću

Uručenjem festivalskih nagrada i vatrometom večeras su na Letnjoj pozornici na Niškoj tvrđavi zatvoreni 53. Filmski susreti, a glavnu nagradu festivala "Gran pri Naisa" dobio je Miloš Biković za ulogu u fillmu "Južni vetar".

Izvor: B92, Beta

Petak, 31.08.2018.

22:10

Završeni Filmski susreti,
Foto: Ljiljana Pavloviæ

Biković nije prisustvovao svečanom uručenju nagrade zbog snimanja filma u Rusiji, ali je putem video snimka zahvalio žiriju i publici.

"Dragi prijatelji nažalost nisam u prilici da sa vama podelim radost i da kažem da sam iskreno počastvovan jer se nalazim u nekom selu 400 kilometara od ničega", rekao je Biković.

On je kazao da zbog toga što ga Rusi "nisu pustili" on je njih naterao da odigraju kolo.

Biković je sa drugim glumcima sa snimanja filma u video snimku zaigrao Užičko kolo, zbog čega je pozdravljen dugim aplauzom publike.

Nagrada za najbolju mušku ulogu "Car Konstantin" pripala je Radovanu Vujoviću za ulogu u filmu "Izgrednici", dok je nagrada za najbolju žensku ulogu "Carica Teodora" dodeljena Marti Bjelici za ulogu u istom filmu.

Povelju za izuzetnu mušku ulogu dobio je Mladen Sovilj, a za izuzetnu žensku ulogu Marija Pikić. Najblji debitant ovogodišnjeg festivala je Luka Grbić, za ulogu u filmu "Južni vetar".
Za najbolju epizodnu žensku ulogu nagrađena je Olga Odanović, a za najbolju epizodnu mušku ulogu Miodrag Radonjić. Specijalne nagrade dobili su glumci Sebastijan Kavaca, Faketa Salihbegović Avdagić i Emir Hadžihafizbegović.

Za najkomičniju ulogu nagrada "Milorad Mandić Manda" dodljena je Srđanu Todoroviću za glumu u filmu "Prokleti pas". Na otvaranju festivala nagrada "Pavle Vujisić" za životno delo uručena je Radošu Bajiću. O nagradama na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu odlučivao je žiri u kojem su bili Ana Sofrenović, Bojana Maljević i Tihomir Stanić.

Na zatvaranju festivala prikazana je prva epizoda TV serije "Koreni", čije se emitovanje očekuje na jesen, i dokumentarni filmovi "Život je muzika" posvećen glumcu Desimiru Stanojeviću i "Neprilagođeni filmski grof" o reditelju Milu Đukanoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: