Sinoć otvoren glavni program festivala Nišvil

U Niškoj tvrđavi sinoć je počeo glavni muzički program džez festivala Nišvil. Zvezde prve festivalske večeri bili su saksofonista Kenny Garrett i rege sastav "Inner circle".

Izvor: Beta

Petak, 10.08.2018.

09:30

Sinoć otvoren glavni program festivala Nišvil
Printscreen YouTube/Nisville Jazz Festival

Do nedelje 12. avgusta publika će na glavnim binama čuti 25 domaćih i inostranih bendova.

Večeras će publika na Nišvilu imati priliku da čuje bubnjara Omara Hakima i "Manhattan Transfer", jednu od najpopularnijih i najuticajnijih vokalnih džez grupa svih vremena koja ima 10 nagrada "Gremi".

Treće večeri festivala, u subotu 11. avgusta, biće obeleženo 85 godina od rođenja Nine Simon, kada će nastupiti njena ćerka Lisa i britanski bend "Matt Bianco".

Na zatvaranju festivala u nedelju 12. avgusta nastupiće "Black art jazz colective" i "Gipsy Kings", bend koji je izazvao najveće interesovanje publike. Oni će nastupiti sa svojim osnivačem Pacom Baliardom, dobitnikom Nagrade za fuziju džeza sa drugim pravcima "Šaban Bajramović".

Ovogodišnji 35. po redu Nišvil nosi slogan "Festival festivala", jer je festival uključio i druge umetničke forme naslonjene na džez.

Za posetioce je proteklih dana organizovan filmski i pozorišni festival, a narednih dana moći će da posete festivale poput "Striporame", "Oldtimers festa" i prvog književnog festivala.

Na umetničkoj koloniji "Art to go jazzy" stvaraoci će se predstaviti slikama, skulpturama i crtežima, a novina od prošle godine jeste muzička bina namenjena najmlađim posetiocima "Jazz for kids".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: