Procurili novi detalji o smrti legendarnog Roja Orbisona

U devetoj sezoni TV dokumentarca "Autopsy: The Last Hours of..." otkriveni su relativno nepoznati detalji o životu legendarnog muzičara Roja Orbisona.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2018.

18:24

Procurili novi detalji o smrti legendarnog Roja Orbisona
Foto: Getty

Jedan od pionira rokenrola, američki pevač Roj Orbison, vodio je prilično uzbudljiv život, ali je mnogima nepoznato da je, pored velikih životnih tragedija, imao i opasan porećemaj u ishrani.

U novoj sezoni TV dokumentarca otkriveno je da se Roj prejedao i držao drastične dijete, te da je ova vrsta zavisnosti dovela do prerane smrti u 52. godini.

Američki patolog Majkl Hanter je izneo da je Orbison bio opsednut svojom težinom, a dodatno na poremećaj u ishrani su uticali gubitak supruge i dvoje dece. On je tada, tvrdi Majkl, usmerio svu pažnju ka poslu.

Koliko je bio opterećen svakim kilogramom, kao i željom da izgleda dobro na sceni, govori činjenica da je Roj jeo samo brzu hranu a potom, nekoliko dana pre koncerta, izgladnjivao se do iznemoglosti.

"Takvo variranje u težini nesumnjivo je predstavljalo ogroman napor za njegovo srce", napominje američki patolog.
Foto: Getty
Osim poremećaja u ishrani, Roj je imao i problema sa srcem, te mu je deset godina pre smrti ugrađen trostruki srčani bajpas.

Mnogi smatraju da su mu zdravlje takođe narušile i porodične tragedije.

Naime, Roj je izgubio prvu ženu Klodet Frejdi, koja je 1966. godine poginula u saobraćajnoj nesreći, dok su njegova dva sina nastradali u požaru koji je 1968. zahvatio njegov dom u Tenesiju.

Muzičar će trajno ostati upamćen po svojim velikim hitovima: "Only the Lonely", "In Dreams", "Oh, Pretty Woman", "Crying", "Running Scared" i "You Got It".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: