Frontmen Guns N' Roses: Otac me je zlostavljao, a očuh tukao

Kontroverzni roker Eksl Rouz, frontmen grupe Guns N' Roses, poznat je po neobuzdanom ponašanju, tučama, tužbama, ali pre svega po svom odličnom vokalu. Njegov apetit za destrukcijom i opasnim ponašanjem ima korene u divljoj i problematičnoj mladosti i detinjstvu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.07.2018.

09:51

Frontmen Guns N' Roses: Otac me je zlostavljao, a očuh tukao
Foto Getty/Mike Coppola

Kako kaže Eksl, živi kako i peva, a iza sebe ostavlja niz uništenih hotelskih soba, napuštenih žena i divljih koncerata. Bio je problematičan i kao tinejdžer, pričaju oni koji su ga tada poznavali, a bio je i super inteligentan, ali u isto vreme i očajan učenik.

Padao je razrede i ponavljao ispite. Kada bi se malo potrudio uvek bi bio u top tri odsto učenika po rezultatima. Svaki put kada bi pao razred ili izleteo iz škole počeo bi, kaže u polu - šali, da smišlja sopstveni program.

"Morao sam da čitam knjige, pevam pesme i crtam slike stvari koje me uopšte ne zanimaju. Kada sam na kraju skroz napustio školu napokon sam imao priliku da se bavim temama koje mene zanimaju, to je bila kao neka Ekslova škola", rekao je frontmen Guns N’Roses o svom školovanju.

Muzikom je morao da se bavi tako da njegov očuh za to ne sazna, jer mu je vera branila (bio je pentekostalni sveštenik) da se u kući sluša glasna muzika.

"Prijatelji bi me pozvali i puštali mi hitove preko telefona, a ja bi se pravio da razgovaramo", kaže Eksl o tome kako je pratio rok scenu kao klinac.
Foto Getty/Gustavo Caballero
Redovan u zatvoru

On i njegovi prijatelji su, kaže pevač, neprestano bili u nevolji. Redovno su se "sastajali" i sa policijom, a na tu temu je u njegovom rodnom Lafajetu u Indiani sačuvano mnogo pisanih dokaza.

"Mesece sam proveo u zatvoru zbog različitih s**nja, onda sam shvatio da ako se ne priberem da ću život provesti iza rešetaka. U Lafajetu su nas policajci mrzeli. Dizali su tužbe čak i kada bi frajer sa kojim sam se potukao rekao da ne želi da me vodi na sud", rekao je Ekls u jednom intervjuu.

Čak do svoje 17. godine života verovao je da mu je očuh biološki otac, a istinu je shvatio kada je kod kuće pronašao neke dokumente iz kojih je shvatio istinu. Onda je promenio ime iz Vilijam Brus Bejli u Vilijam Brus Rouz Džunior.

Međutim i biološki otac i očuh, kako je rekao, bili su čudovišta. Njegova majka je imala samo 16 godina kada je ostala trudna, a nakon razvoda Eksla, koji je tada imao dve godine, oteo je otac.

Kada je odrastao Eksl se podvrgnuo kontroverznoj regresijskoj terapiji kroz koju osoba može da se priseti bivših života, ali i sećanja iz ranog detinjstva. Bio sam neželjeno dete

"Sećam se otmice, igle i groznih trenutaka. Tata me je seksualno zlostavljao, a bio je grozan i prema mami. Zato i imam tako s**ban odnos sa ženama i seks povezujem sa moći", rekao je jednom iskreno.

Dodaje i da njegov odnos sa majkom nije bio ništa zdraviji. Bio je, kaže, oduvek svestan da je bio neželjeno dete, a kada je u njihov život ušao očuh, mama je baš uvek stavljala njega ispred sina, prenosi Express.

"Gledala je kako me otac mlati i nikada nije stala na moju stranu. Moj očuh je najopasnije stvorenje na svetu", rekao je Rouz o svom očuhu koji je ujedno i otac njegove polusestre Ejmi Bejli koja je godinama vodila fan klub benda i putovala sa njima.

"Nije nam dao da gledamo scene ljubljenja ili seksa, bilo smo toliko indoktrinirani da smo upozoravali jedno drugo ako ne bi na vreme okrenuli glavu od televizora. Ejmi i mene tukao je čim bi se ukazala prilika", rekao je poznati pevač koji je verovatno jedino sa sestrom, kada je reč o ženama u njegovom životu, imao normalan odnos.

Za veliki deo svojih problema Rouz okrivljuje pranje mozga koje je doživeo kao tinejdžer. Zbog toga, navodi, ne poštuje religiju iako i sam u nešto veruje. Iako mu je zbog trauma dijagnostikovana manična depresija i propisana terapija, Rouz je odbijao da se leči.

Upravo se tada okrenuo "prirodnim" lekovima i regresoterapiji preko koje se, kako kaže, setio ne samo zlostavljanja od strane biološkog oca već i prošlih života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: