Jugoslav Pantelić u Izvršnom odboru Evropske federacije filmskih arhiva

Direktor Jugoslovenske kinoteke, Jugoslav Pantelić, izabran je za člana Izvršnog odbora Evropske federacije filmskih arhiva (ACE).

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2018.

13:08

Jugoslav Pantelić u Izvršnom odboru Evropske federacije filmskih arhiva
Foto promo

Pantelića su tajnim glasanjem izabrali članovi tog najvišeg tela evropske filme arhivistike, juče na Genelarnoj skupštini ACU u italijanskom gradu Bolonji.

Obraćajući se prisutnima, Pantelić je istakao značaj Jugoslovenske kinoteke kao Srpskog filmskog arhiva i založio se za još čvršću saradnju evropskih filmskih institucija.

Osim Pantelića, koji je i umetnički direktor Festa, za članove Izvršnog odbora Evropske federacije filmskih arhiva izabrani su i čelnici kinoteka, filmskih arhiva i muzeja iz Nemačke, Holandije, Belgije, Finske, Danske, Češke, Italije i Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: