47. Sofest od 3. do 7. jula u Sopotu

Otvaranjem izložbe plakata "1968-2018, sve naše varljive godine" i koncertom Umetničkog anasambla Stanislav Binički pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića uz solistu - glumca Igora Pervića, 3. jula u Centru za kulturu u Sopotu započeće 47. Filmski festival Sofest, najavili su organizatori na konferenciji za medije u Skupštini grada Beograda.

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2018.

16:00

47. Sofest od 3. do 7. jula u Sopotu
Foto: Tanjug / Filip Kraincaniæ

Aleksandar Avramović član Odbora Sofesta napomenuo je da je na samom otvaranju festivala biće prikazan film "Nigde" u režiji Predraga Velinovića sa Nebojšom Milovanovićem i Marijom Bergam u glavnim ulogama.

"Za 5 festivalskih dana biće prikazana 23 filma. U takmičarskoj onkurenciji je 15 ostvarenja, a najmlađe očekuju tri naslova. Takođe prikazaćemo i 3 dokumentarna filma, a na kraju u čast nagrađenih po jedno dugometražno i kratkometražno ostavarenje", kazao je Avramović.

On je dodao da u kratkometražnom filmu pod naslovom "Poziv", reditelja Miloša Ljubomirovića, glavnu ulogu, prvi put igra Nada Savkić, legenda kafane "Kod Nade i Tome" u Tresijama.

"Nada je zaslužila posebnu zahvalnicu u ime decenija dobrote", kazao je Avramović.

Prema njegovim rečima žiri će biti sastavljen od prošlogodišnjih laureata.

"Predsednica Hristina Popović je tumačila glavnu ulogu u pobedničkom ostvarenju "Jesen samuraja", a članovi su i dobitnici nagrada za najbolju mušku ulogu: Igor Ðorđević i za režiju Bojan Vuletić.

Za njega nema dileme da je glavni iskorak festivala manifestacija "Filmski maraton na poklon Beogradu".

"Pozivam Beograđane da dođu u Dom omladine Beograda 9. jula gde će ih čekati dobitnici nagrada na našem festivalu" kazao je Avramović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: