Markovićev "Slepi putnik na brodu ludaka" u Šangaju

Film "Slepi putnik na brodu ludaka" Gorana Markovića biće prikazan na Internacionalnom filmskom i televizijskom festivalu, koji se 24. put održava u Šangaju.

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2018.

11:20

Default images

Višestruko nagrađivano ostvarenje, u produkciji Radio-televizije Srbije, imaće svoju azijsku premijeru na jednom od najvećih filmskih festivala u tom delu sveta i biće u konkurenciji za prestižnu nagradu "Magnolija".

Ove godine pristiglo je više od 800 radova iz Kine i inostranstva, koji će se takmičiti u četiri kategorije, uključujući TV drame, dokumentarce, animacije i TV programe.

Na forumu, posvećenom kineskim serijama, glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS-a Nebojša Bradić predstaviće dramski i serijski program te kuće.

Tema filma "Slepi putnik na brodu ludaka" je poslednji period života znamenitog srpskog pripovedača Petra Kočića, u duševnoj bolnici na Guberevcu, u okupiranom Beogradu 1916. godine.

Film prikazuje depresivnu sliku Beograda pod okupacijom, u kojoj, na tragikomičan način životi lekara, osoblja, pacijenata u ludnici grade metaforu o životu na slobodi i slobodnoj teritoriji.

Pored Igora Đorđevića u ulozi Petra Kočića, igraju i Aleksandar Đurica, Tihomir Stanić, Maša Dakić, Andrijana Oliverić, Srđan Timarov, Jelena Đokić, Goran Šušljik...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: