"Ostanak Dejmona u filmu trivijalizuje ozbiljnost seksualnih zlostavljača"

Za potrebe snimanja filma "Ocean's 8" (nastavak trilogije "Igraj svoju igru" Stivena Sodeberga) epizodne uloge dobili su i mnogobrojni glumci iz nastavaka "Igraj svoju igru" i "Igraj svoju igru 2". Međutim, nisu sve njihove snimljene scene dobile priliku da se na kraju nađu i u filmu.

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2018.

20:20

Tako je, uz Breda Pita i Džordža Klunija, jedan od najpoznatijih likova prethodnih nastavaka, Met Dejmon ostao bez "svojih" filmskih scena.

Reditelj filma Geri Ros je objasnio zašto se to dogodilo:

"Odabir epizodnih uloga je eklektičan proces, ali je važno tačno videti koja se najbolje uklapa u priču. Ovaj film, za razliku od mnogih koje sam snimio, podrazumevao je obiman proces. Igrali smo se, istraživali, a sve u korist najboljeg mogućeg finalnog scenarija", rekao je Ros.

Inače, obožavaoci filma su potpisali peticiju kojom zahtevaju da se Dejmon izbaci iz filma, nakon što je izneo kontroverzne komentare u vezi sa holivudskim skandalom o seksualnom zlostavljanju prošle godine.

U trenutku kada je 8. juna počelo prikazivanje filma, peticija je imala više od 28.000 potpisa.

"Ostanak Dejmona u filmu trivijalizovao bi ozbiljnost optužbi protiv seksualnih zlostavljača kakav je i Harvi Vajnstin. To pokazuje veliko nepoštovanje prema svim hrabrim ženama koje su istupile i javno progovorile o svemu", navodi se u peticiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: