Čikaški hop-hop mjuzikl u programu Šekspir festivala

Čikaški hip-hop mjuzikl "Q-gents", koji je američki MTV opisao kao brilijantan, zatim "Please, continue - sudjenje Hamletu" sa pravim advokatima, sudijama i veštacima i "Tit Andronik", hit predstava Zagrebačkog kazališta mladih i režiji Igora Vuka Torbice, koja je obeležila pozorišnu sezonu u regionu, samo su deo programa Šekspir festivala koji će se od 28. juna do 3. jula održati u na nekoliko lokacija, najavili su organizatori.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2018.

18:16

Čikaški hop-hop mjuzikl u programu Šekspir festivala
Foto: Sekspirfestival.org

Osim centralnoj festivalskoj lokaciji, velelepnoj Vili Stanković u Čortanovcima publika će imati prilike da gleda predstave u Srpskom narodnom pozorištu i Akademiji umetnosti u Novom Sadu, kao i Malom pozorištu "Duško Radović".

Ulaznice za ovo jedinstveno dramsko iskustvo moguće je nabaviti po ceni od 500 do 900 dinara. Program će ove godine po prvi put biti proširen i Šekspirom za Veliku decu, za koji će ulaznice biti besplatne.

"Ove godine očekuju nas zaista iznenadjujuće forme, koje najpoznatija Šekspirova dela smeštaju u današnjicu, u moderno doba. U Q-gents glavni akteri, prerušeni u žene i u savršenom ritmu nam pričaju priču o Dva viteza iz Verone. Ovaj mjuzikl potpisuju braća Q-Brothers, redovni izvodjači na njujorškom Brodveju. U Please, continue, sudjenje Hamletu za ubisto Poloniusa,vodiće pravi advokati i sudije. Konačnu presudu o njegovoj nevinosti doneće publika. Program će otvoriti predstava Tit Andronik Igora Vuka Torbice, koju su kritičari proglasili jednim od najznačajnijih dela prošle sezone", objašnjava Nikita Milivojević, direktor i idejni tvorac Festivala.

On dodaje da je ova godina nova jedinstvena prilika da domaća pozorišna publika pogleda najaktuelnije predstave savremene svetske produkcije posvećene Šekspiru.

Šekspir festival, jedinstven u ovom delu Evrope i osmišljen kako bi negovao dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca, četvrtu godinu zaredom održava se uz pomoć i podršku UNIQA osiguranja.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo doprineli da ovaj potpuno jedinstven festival i dramski dogadjaj sezone, ponovo pronadje put do svoje verne publike. Za nas u UNIQA osiguranju, ova manifestacija je prilika da podržimo kulturu i pozorišnu scenu u Srbiji. Na taj način, ostajemo verni velikom i važnom zadatku -promociji pravih vrednosti i ulaganju u zajednicu u kojoj poslujemo. Posebno nam je drago što će ove godine, u okviru Šekspira za Veliku decu i deca imati priliku da upoznaju i zavole dela najznačajnijeg dramskog stvaraoca", izjavila je Sonja Marić, direktorka marketinga i korporativnih komunikacija UNIQA osiguranja.

Jelena Gavrić, producent Malog pozorišta Duško Radović rekla je da će kao prateći program Festivalu, od 30. juna do 2. jula biti izveden i Šekspir za veliku decu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: