"Iznenađeni smo i razočarani, prouzrokovana je nepopravljiva šteta"

Studiju znamenite američke lutkarske TV serije za decu "Ulica Sezam" (Sesame Street) ne dopada se nov policijski film sa žestokim scenama i otrovnim humorom čije lutke imitiraju lutke iz "Ulica Sezam", te će to izneti na sudu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2018.

09:53

Foto: Getty

U filmu "The Happytime Murders" glumica Melisa Mekarti igra policajku koja istražuje ubistva. U njenom svetu lutke su žive i istraga je vodi u susret zavisnika od droga ii prostitutki. Parola tog filma "NO SESAME, ALL STREET" ("Nema Sezama, samo ulica"), direktno ukazuje na tu lutkarsku TV seriju.

"Iznenađeni smo i razočarani što se 'Ulica Sezam', program za obrazovanje male dece eksploatiše da promoviše film zabranjen za maloletnike lica bez pratnje", objavio je studio "Sesame Workshop".

U tužbi podnetoj u četvrtak federalnom sudu u Njujorku protiv produkcijske kuće "STX Entertainment", "Sesame Workshop" tvrdi da je "prouzrokovana nepopravljiva šteta" i da će tražiti novčanu nadoknadu koja nije izneta.

Tužitelj je podneo obimnu dokumentaciju, u okviru koje i slike poruke na društvenim mrežama u kojima se pomoć "Ulice Sezam" deci da računaju i razlikuju boje, meša sa scenama filma "The Happytime Murders".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: