Poznati reper je prvi "neklasični muzičar" dobitnik Pulicerove nagrade

Reper Kendrik Lamar dobio je ovogodišnju Pulicerovu nagradu za muziku za svoj album "Damn", objavljeno je u Njujorku. To je prvo neklasično džez delo kome je dodeljena ova nagrada.

Izvor: Beta

Utorak, 17.04.2018.

08:36

Poznati reper je prvi
GettyImages

Dobitnici ovogodišnjih Pulicerovih nagrada za novinarstvo i umetnost objavljeni su sinoć na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku.

Odbor Pulicerove nagrade je saopštio da je Lamarov album obuhvata kompleksnost afroameričkog i američkog života. Lamar je hvaljen za svoju duboko lirski sadržaj izuzetne nastupe uživo i svoj duboki miks hip-hopa, izgovorenih reči, džeza, soula, fanka, poezije i afričkih zvukova.

Njegovi glavni albumi "Good kid, m.A.A.d city", "To Pimp a Butterfly" i "Damn" postali su umetnička dela, na kojima se nalaze pesme u kojima je Lamar pevao o tome kako je biti crnac, o uličnom životu, policijskom nasilju, izdržljivosti, preživljavanju. Njegov rep je tako postao glas generacije. U oblasti novinarstva listovi Njujork tajms i Vašington post dobili su Pulicerovu nagradu za nacionalno izveštavanje zbog osvetjavanja istrage o mogućim vezama između izbornog štaba predsednika Donalda Trampa i ruskih zvaničnika.

Njujork tajms i Njujorker su osvojili Pulicera za izveštavanje u javnom interesu za izveštaje o Harviju Vajnstajnu i seksualnom izveštavanju koje je aktiviralo pokret #MeToo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: