Film "Ustav Republike Hrvatske" u italijanskim bioskopima

Film "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića krenuo je u redovnu bioskopsku distribuciju u Italiji, od Padove, Milana, Verone do Firence, Torina i Rima.

Izvor: hina

Utorak, 10.04.2018.

17:58

Film
Foto: Youtube Screenshot/interfilmzagreb

Hrvatski audio-vizuelni centar saopštio je da je u prvih nekoliko dana prikazivanja Grlićev film u Italiji već privukao značajnu medijsku pažnju - Radio RAI uživo je prenosio razgovor s rediteljem, a o filmu su pisale najznačanije italijanske novine - Korijere dela sera, Republika, Korijere meregeti, Manifesto i drugi.

Ta "ljubavna priča o mržnji" prikazuje koliko netrpeljivosti može postojati na malom prostoru, u ovom slučaju jednoj zgradi u središtu Zagreba, ali i kako može da se pokuša da se prevladaju različitosti i predrasude, piše Hina.

U filmu glume Nebojša Glogovac, Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić. Scenario za film napisali su Ante Tomić i Rajko Grlić, a direktor fotografije je Branko Linta.

Film je do sada prikazan širom sveta, na nizu filmskih festivala s koje je poneo tridesetak nagrada, počevši od međunarodne premijere u Montrealu 2016. gde je dobio Grand Prize of the Americas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: