Aleksandar Berček dobitnik "Nušićeve nagrade" za životno delo

Pozorišni festival "Nušićevi dani", 35. po redu, biće održan od 16. do 28. aprila u Centru za kulturu Smederevo, a "Nušićeva nagrada" za životno delo glumcu-komičaru ove godine biće uručena Aleksandru Berčeku.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.03.2018.

17:08

Aleksandar Berček dobitnik
Printscreen YouTube/RTS TV lica, kao sav normalan svet

U takmičarskom programu biće izvedene predstave "Korešpodencija" u režiji Gorčina Stojanovića i produkciji Zvezdara teatra, "Urnebesna tragedija" Ateljea 212, u režiji Marka Manojlovića, "Ožalošćena porodica" Narodnog pozorišta iz Beograda, u režiji Jagoša Markovića.

Na programu su i "Pod žrvnjem" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji Egona Savina i "Žalujoča družina", rađena u produkciji Prešernovog gledališča iz Kranja i Slovenskog ljudskog gledališča iz Celja, a u režiji Igora Vuka Torbice.

Poslednje večeri festivala biće uručena nagrada Aleksandru Berčeku, kao i bijenalna nagrada za revitalizaciju dramske klasike na teatarskim scenama u zemlji i inostranstvu pozorišnom reditelju Jagošu Markoviću.

Biće dodeljene i nagrade za najbolju predstavu po oceni publike i za najbolju predstavu po oceni stručnog žirija, kao i nagrada "Milosav Buca Mirković" za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu.

Nušiću, tom večitom savremeniku i sapatniku svih srpskih naraštaja, velikanu srpske književnosti, i ove godine Smederevo će se odužiti pozorišnim festivalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: