Predrag Ejdus otvara 47. Dane komedije u Jagodini

Doajen srpskog glumišta, filmski, pozorišni i TV glumac Predrag Ejdus, otvoriće 47. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dane komedije", koji se po tradiciji održava od 20. do 27. marta, izjavio je direktor Kulturnog centra u Jagodini Nebojša Petrović.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.03.2018.

17:50

Predrag Ejdus otvara 47. Dane komedije u Jagodini
Prinscreen YouTube/Veèe sa Ivanom Ivanoviæem

Ejdus je i ovogodišnji dobitnik "zlatnog ćurana" za životno delo, najvećeg priznanja "Dana komedije".

Prvu predstavu na festivalu, posle svečanog otvaranja 20. marta u 20 sati odigraće, u zvaničnoj konkurenciji za nagrade, Atelje 212 iz Beograda.

Reč je o predstavi Dušana Kovačevića "Urnebesna tragedija", u režiji Marka Manojlovića.

U zvaničnoj konkurenciji za statuete "Mija Aleksić" (po oceni žirija) i "Miodrag Petrović - Čkalja" (po oceni publike), je sedam predstava pozorišta iz Beograda, Kikinde, Vranja i Subotice koje je odabrala selektorka festivala dr Ana Tasić.

Sat pre otvaranja festivala u Galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba "Vlastimir Đuza Stojiljković", autor je kustos Muzeja pozorišne umetnosti Srbije Biljana Ostojić.

Prateći program festivala počeće večeras u 20 sati stendap komedijom Andrije Miloševića "Zlatni lančić od bižuterije" u izvođenju Favi teatra.

Prodaja karata za festival je počela u subotu i gotovo su sve rasprodate, ostalo je još karata za predstave pozorišta iz Vranja I Kikinde i za predstavu koja se igra van konkurencije, u čast nagrađenih 27. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: