Fantastičan koncert Džibonija, neobična komunikacija sa fanovima

Splitski kantautor Džiboni održao je spektakularni koncert sinoć u novosadskoj hali Spens pred 10.000 obožavalaca. Popularni hrvatski kompozitor i pevač otvorio je nastup presmom "Sreća", koju je zajedno sa njim otpevala novosadska publika.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.03.2018.

08:35

Fantastičan koncert Džibonija, neobična komunikacija sa fanovima
Printscreen YouTube/Aquariusrecordshr

"Srećan sam što sam ponovo ovde posle sedam godina, pred dragim ljudima koji cene i razumeju ono što radim", rekao je Džiboni na samom početku koncerta.

Usledila je jedinstvena i dobro poznata mešavina mediteranskog popa, kancone, pop-roka i dalmatinskog folka u pesmama "Činim pravu stvar", "U ljubav vjere nemam", "Mirakul", "Anđeo u tebi".

Džiboni je poznat kao interpretator koji voli da komunicira sa publikom na koncertu, pa je tako bilo i večeras u Novom Sadu. Prepoznavao je svoje fanove iz Skoplja, Zadra, Zagreba, Beograda.

"Hajde ti u četvrtom redu, podigni cipelu, mogu da se kladim da imaš žute cipele", rekao je Džiboni, što je mladić potvrdio držanjem žute cipele u visoko uzdignutoj desnoj ruci.

Publika je sa oduševljenjem pozdravila ovu neobičnu komunikaciju Džibonija sa fanovima. Posebno oduševljenje u Spensu nastalo je sa prvim taktovima pesme "Onako, od oka", sa najnovijeg albuma "Familija", koji je Džiboni pre dve godine snimio sa Oliverom Dragojevićem.

Uvežban bend sastavljen od izuzetnih instrumentalista koji je predvodio najznačajniji hrvatski producent Nikša Bracoš, održavao je Džibonijevu ambiciju da novosadskoj publici priredi prvorazredni koncertni događaj.

Poseban gost na večerašnjem koncertu bio je Damir Urban, koji je zajedno sa Džibonijem i bendom otpevao nekoliko numera, a u završnici koncerta, splitski kantautor je sišao u publiku i zajedno sa svojim fanovima otpevao pesmu "Oprosti". Potom je obišao i tribine, pevajući pesme "Vreme da se pomirim" i "Zlatne godine".

Usledila je promena pozornice u Spensu, a Džiboni je u gotovo kamernoj atmosferi, praćen sa nekolicinom muzičara, na maloj sceni na sredini dvorane otpevao antologijsku pesmu "Nisi više moja bol", koju je publika frenetično pozdravila.

Na bis, Džiboni je zajedno sa celom halom pevao "Cesaricu", "Toleranca" i svoj veliki hit "Ne odustajem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: