Muzej Holokausta oduzeo nagradu Aung San Su Ći

Američki Muzej Holokausta saopštio je danas da će liderki Mjanmara Aung San Su Ći oduzeti nagradu koju joj je dodalio za borbu za ljudska prava.

Izvor: Beta

Sreda, 07.03.2018.

19:15

Muzej Holokausta oduzeo nagradu Aung San Su Ći

U saopštenju je navedeno da će Muzej oduzeti Aung San Su Ći nagradu "Eli Vizel" (Elie Wiesel) nazvanu po nobelovcu koji je preživeo Holokaust, a koja joj je dodeljena 2012. godine.

Zvaničnici Muzeja Holokausta u Vašingtonu naveli su da je odluka doneta pošto Aung San Su Ći nije osudila masovna ubistva muslimanske manjine Rohingja u Mjanmaru.

Aung San Su Ći je dobila Nobelovu nagradu za mir 1991. godine. Nagradu je primila tek 2012. pošto je 20 godina provela u kućnom pritvoru u svojoj domovini.

Iako je u Mjanmaru veoma poštovana, donedavno je uživala i međunarodnu podršku, ali sada je kritikuju zbog nedostatka samilosti prema sudbini muslimanske manjine u njenoj zemlji.

Više od 690.000 Rohingja izbeglo je u susedni Bangladeš od avgusta 2017. godine, bežeći od kampanje etničkog čišćenja koju su osudile i UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: