Predstava o Slobodanu Miloševiću premijerno izvedena na Kosovu

Dvanaest godina nakon smrti, Slobodan Milošević je "oživeo“ u predstavi koja je podelila javnost i koja je debitovala u utorak na Kosovu.

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2018.

11:11

Predstava o Slobodanu Miloševiću premijerno izvedena na Kosovu
foto: getty

"Slobodanov šou“, koji je napisala Jelena Bogavac iz Beograda fokusira se više na lične veze Slobodana Miloševića sa suprugom Mirjanom, ćerkom Marijom i sinom Markom.

U jednoj sceni Milošević teši ćerku zbog loše finansijske situacije njene radio stanice. U drugoj govori Marku da ne pregreva vodu u porodičnom bazenu.

Predstava se završava njegovim hapšenjem i odvođenjem u Hag gde je na kraju i preminuo od posledica srčanog udara 2006. godine.

Oko 200 kosovskih Srba prisustovalo je premijeri predstave u Gračanici, a njihovi utisci bili su dosta podeljeni.

“Oduševljena sam... Jedan mladić je najbolje opisao osećaj posle predstave: ’Sloba mi se ipak nije uvukao pod kožu’“, rekla je Viktorija Živković, koja radi u lokalnoj školi.

Glumica Tamara Tomanović iz Beograda kaže da je cilj bio oslikati situaciju u Srbiji kroz privatan život porodice Milošević.

“Pokušali smo da prikažemo kroz njihove ličnosti šta se dešavalo i na Kosovu i u Srbiji devedesetih“, rekla je.

Predstava je izazvala mnoštvo kritika kosovskih Albanaca koji čine većinu na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: